Thursday, September 29, 2011

"Ανδρέας Γκούσης", νεκρολογία στην εφημερίδα "Κερκυραϊκή Ένωση (αρ. φυλ. 94, Ιούλ-Αύγ.-Σεπτ. 2009)

Έφυγε ήρεμα το Σάββατο 22 Αυγούστου στα 93 του χρόνια ένας εξαίρετος Κερκυραίος, καταξιωμένος επιστήμονας και εγκάρδιος φίλος της Κερκυραϊκής Ένωσης, ο γιατρός Ανδρέας Γκούσης.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Γκούσης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1918. Σπούδασε την ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στον τομέα της ψυχιατρικής συμπληρώσας μάλιστα τις σπουδές του σε ψυχιατρικά νοσοκομεία της Ρώμης και των Παρισίων.

Τα περισσότερα χρόνια υπηρέτησε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας του οποίου διετέλεσε Διευθυντής από το 1954 έως το 1984.

Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του ξεχωρίζει η δημιουργία του Ιατρικού Μουσείου, που στεγάστηκε στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία, και έχει ως θέμα την ιστορία της ιατρικής στην Κέρκυρα με έμφαση στους τρόπους και τα μέσα της ψυχιατρικής θεραπείας που εφαρμόζονταν κατά περιόδους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Το 2005 τιμήθηκε από το Σώμα των Διοικητών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Ελλάδος με τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ιατρική και ειδικότερα στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Αγαπούσε την Κερκυραϊκή Ένωση Αθηνών και την εφημερίδα μας, της οποίας την έκδοση ενίσχυε οικονομικά.

Η Κερκυραϊκή Ένωση Αθηνών «Ο Άγιος Σπυρίδων» και η εφημερίδα Κερκυραϊκή Ένωση εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους των δύο αγαπητών συμπατριωτών μας για τους οποίους εύχεται να είναι αιωνία η μνήμη.


No comments:

Post a Comment