Οι Διοργανωτές

                                                       Ελένη Κάντα

Η Ελένη Κάντα, σύζυγος του ιατρού Κωνσταντίνου Κάντα, είναι κόρη του Ανδρέα Γκούση και εγγονή του Δημητρίου Γκούση. Η καταγωγή της από τους παραπάνω ανθρώπους, οι οποίοι σε όλη τους τη ζωή εργάστηκαν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, δεν θα μπορούσε να την αφήσει ανεπηρέαστη.
Μέσω του βιβλιοπωλείου "Κίνητρο" που διατηρεί από το 1991, υπηρετεί ενσυνείδητα τον χώρο του  -κερκυραϊκού και όχι μόνο- βιβλίου, διοργανώνοντας δεκάδες  εκδηλώσεις και παρουσιάσεις μέσα στα είκοσι αυτά χρόνια. Παράλληλα, έχοντας κληρονομήσει το πάθος των προγόνων της, δραστηριοποιείται γενικότερα για θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Κέρκυρας και την προστασία του περιβάλλοντος.
Από την καθιέρωση των Μαθητικών Διαγωνισμών έχει σταθεί αρωγός της προσπάθειας, επενδύοντας την ενεργητικότητα και τις πλούσιες ιδέες της για την υποστήριξη και ανάπτυξή τους.


                                                         Νικόλαος Κάντας

Ο Νικόλαος Κάντας είναι γιος της Ελένης και του Κωνσταντίνου, και εγγονός του Ανδρέα Γκούση. Είναι Πτυχιούχος Οικονομικών και Λογιστικής, με μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομία και τις Επενδύσεις, και εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. 
Ανταποκρινόμενος στην παράδοση της οικογένειας, εργάζεται για το κοινό καλό, αξιοποιώντας την ακαδημαϊκή του κατάρτιση και διατηρώντας ιστοτόπους που έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών του για μία σειρά θεμάτων και ζητημάτων, όπως η οικολογία και η προστασία και ανάδειξη της κερκυραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει στη διοργάνωση των Μαθητικών Διαγωνισμών, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην προσπάθεια για την καλλιέργεια πνεύματος αγάπης για τον τόπο στους μαθητές της Νότιας Κέρκυρας.

                                              
                                                      Σοφιάνα Κάντα

Η Σοφιάνα είναι κόρη της Ελένης και του Κωνσταντίνου Κάντα, και εγγονή του Ανδρέα Γκούση. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, με υποτροφίες του Ιδρύματος Κούλας Πράτσικα και του ΙΚΥ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτιστική Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και απόφοιτος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών με υποτροφία του ΙΚΥ. 
Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Σωματείου Pilates και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO. Έχει ιδρύσει την καλλιτεχνική ομάδα Ionian ACT (2006), με την οποία έχει ανεβάσει παραστάσεις χοροθεάτρου στην Κέρκυρα και αλλού. Είναι επίσης συνιδρύτρια του Δικτύου Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Corfu Performs (2009). Παράλληλα έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς ως χορεύτρια, ως χορογράφος, αλλά και ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Πολιτιστικών Δράσεων.
Από τις δραστηριότητές της δεν θα μπορούσε να λείπει ο τόπος καταγωγής της, η Λευκίμμη και οι Μαθητικοί Διαγωνισμοί συγκεντρώνουν σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντός της.